Keeperhandschoenen

Keepershandschoenen

Heel vroeger keepte keepers nog zonder handschoenen. Heden ten dagen zijn een doelman en keepershandschoenen niet meer van elkaar te scheiden. Het voornaamste doel van een keepershandschoen is het bieden van ondersteuning en bescherming van de hand. Het dragen van keepershandschoenen kan blessures daarom voorkomen.

Prijzen en functies van keepershandschoenen

De ene keeper draagt handschoenen van dertig euro. De andere is bereid er 150 euro of zelfs meer voor neer te tellen. Duidelijk moge zijn dat de duurdere handschoenen over het algemeen kwalitatief beter zijn dan de goedkopere varianten. De (duurdere) keepershandschoenen van tegenwoordig bevatten onder andere 'fingersave'. Dit is een functie van de handschoen die zorgt voor betere ondersteuning tijdens het gooien van een bal, maar ook voor het houden en het vangen van ballen. Ook zijn er keepershandschoenen te verkrijgen die 'nova tech zone' bevatten. Dit zijn zones die op de handschoenen zijn aangebracht die zorgen voor een makkelijkere controle van de bal. Voor polsbescherming is er bij sommige keepershandschoenen pols control aanwezig, welke er voor zorgt dat een pols stabiel blijft tijdens het tegenhouden van schoten.

Keepershandschoenen bedrukken

Het is bij verschillende shops ook mogelijk om je keepershandschoenen te laten bedrukken. Bij profs zie je dit over het algemeen sowieso veel. Zo hebben sommige keepers hun eigen naam met hun rugnummer op hun handschoenen gedrukt staan. Andere keepers of keepsters kiezen er weer voor om de naam van hun kind, vrouw of man te laten bedrukken. De bedrukking vindt in de meeste gevallen plaats op de band van de handschoen. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 10 euro (voor beide handschoenen).

Zoek jij nog nieuwe keepershandschoenen? We hebben op onze site een aantal webshops voor jou geselecteerd, waarop wellicht jouw nieuwe set handschoenen staat. Je vindt deze shops in het menu onder 'Keeperskleding kopen'.

Terug naar overzicht